Sa strateškim ciljem da obezbedimo stalni izvor kvalitetne sirovine, za koju smo sigurni da nema zabranjenih pesticida, krenuli smo sa dizanjem sopstvenih zasada voća 2012. godine. Povećavajući površine iz godine u godinu, zajedno sa svojim kooperantima, Strela sada raspolaže sa 250 ha plantaža pod Global GAP i GRASP sertifikatom.  

Sadnja, formiranje stabala, navodnjavanje, zaštita i sve ostalo obavlja stručno osoblje uz savete srpskih i inostranih stručnjaka. 

 

ŠLJIVA 

area  50ha

Sorte: Čačanska rodna, Čačanska lepotica, Stanley, Katinka, Azura (Blue Frost), Top five, Mirabela, Haroma, Prezenta

Plantaže šljive se nalaze na dve različite lokacije u okolini Leskovca, na ukupnoj površini od 50 ha. 

Šljive sa naših plantaža su namenjene pre svega za sveže tržište, ali i industriju, i u skladu sa tim je planirana sadnja i formiranje stabala. Plantaže su sa automatizovanim sistemom za navodnjavanje, što nam omogućuje da biljkama obezbeđujemo uvek dovoljno hrane za razvoj. 

U saradnji sa Nemačkim proizvođačem sorti (Ime?) Strela je prvi i jedini uvoznik pojedinih sorti šljiva kao što su Katinka, Top five, Azura, Mirabela, Haroma i Prezenta. Zbog svog različitog vremena sazrevanja, ove sorte nam omogućuju dužu sezonu berbe. Takođe, u toku je formiranje oglednog polja koja bi omogućila stručnjacima širom regije razna ispitivanja sa ciljem regionalnog razvitka u ovoj oblasti.