O nama

Strela d.o.o. je porodična firma, osnovana 1991. godine, na jugu Srbije. Naša osnovna delatnost je prerada poljoprivrednih proizvoda za dalju industrijsku proizvodnju kao i za naše finalne proizvode.

Primarna proizvodnja na 250 hektara plodnog zemljišta i direktna saradnja sa brojnim primarnim proizvođačima kroz finansijsku i stručnu podršku nam obezbeđuje uvek sigurnu i kvalitetnu sirovinu.

Sa modernom, standardizovanom proizvodnjom,  i ukupnim kapacitetom skladištenja od 6.500 tona, u mogućnosti smo da priuštimo našim kupcima ​kvalitet koji zaslužuju i količinu koja im je potrebna.

 


 

Naša vizija i misija

Naša misija je da prehrambeno tržište zadovoljimo kvalitetnim proizvodom, bezbednim i ukusnim za krajnjeg potrošača

To postižemo pre svega kroz konstantno ulaganje u razvitak tehnologije proizvodnje, edukaciju kadrova i saradnju sa lokalnim ​poljoprivrednim proizvođačima

Naša vizija je da naše poslovanje ima pozitivan uticaj na ceo lanac snabdevanja, od primarne proizvodnje do tanjira, kao i na lokalni ekonomski razvitak i životnu sredinu.  

 


 

Reč osnivača

Imam veliko poštovanje prema poljoprivrednim proizvodima jer su prehranili mnoge porodice u mom selu i zato što znam koliko je zahtevno proizvoditi ih. 

Živeći u malom, nerazvijenom selu okruženom šumama, šumske pečurke i voće su bile veoma važan resurs za moju porodicu i druge meštane. Inspirisan dugom tradicijom branja ove ukusne i hranljive namirnice i mogućnošću njihove prerade na različite načine, počeo sam da kupujem samonikle pečurke od meštana i da ih preprodajem. Ubrzo nakon toga, sa timom od nekoliko zaposlenih i sopstvenom malom hladnjačom, krenuo sam sa direktnim ​izvozom pečuraka, a zatim proširio posao i na voće. 

Polako ali sigurno, uz stalnu uzlaznu liniju razvoja, sa ponosom mogu da kažem da je sada, 30 godina kasnije, Strela postala ​jedna od vodećih kompanija u ovoj industriji