Dokumenta

 

stranica u pripremi ...

Samoodrživost i životna sredina

 

Solarni paneli

Od ove godine, Strela, kao i njena ćerka firma Porečje d.o.o. će većinski biti pokrivena solarnim panelima. To će pozitivno uticati na očuvanje sredine, manju cenu proizvoda, kao i manju zavisnost od fluktuacije cene struje.

 

Koštice za grejanje

Koštice koje mašinski izbijamo iz sirovine poput višnje i šljive, su veoma dobri za grejanje. Efikasno sagorevaju, što znači manje štetnog dima za okolinu, kao i potpuno upotrebljavanje same sirovine. Time zatvaramo krug obnovljivosti.

 

Kooperacija sa proizvođačima

 

Plan programa

Bazirano na javnim bazama podataka kao i informacije od naših kupaca, naš agronom pravi program plana zaštite voća. S obzirom da Strela ima plantaže višnje, šljive, maline, jagode i kupine, naš tim formira plan zaštite i obrade za sve to voće, koji zatim deli svojim dobavljačima, tj. drugim primarnim proizvođačima. Time dobavljači obezbeđuju sebi siguran plasman, mi i naši kupci nemamo straha od reklamacija zbog pesticida, dok krajnji kupci dobijaju siguran proizvod.

 

Edukacija

Svake godine, u poljoprivrednom zatišju zime, Strela organizuje edukativne večere, kojima prisustvuju svi naši, kao i potencijalni dobavljači. Strela poziva stručnjake iz države kao i iz inostranstva, koji održe prezentaciju na određenu temu, poput rezanja, pravovremenog navodnjavanja, zaštite, i tako dalje.